Specialist op het gebied van| Hypotheek, Verzekering & Vermogen

ANNO 1976...

Wij bieden zowel particulieren als bedrijven al vanaf 1976 deskundig en onafhankelijk advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen, vermogensbeheer en aanverwante diensten.

Kwaliteit voor de beste prijs!

Waar wij voor staan

Wij willen alleen het allerbeste voor jóu; dát is onze drijfveer! Wij kenmerken ons door onze persoonlijke benadering, een eerlijk & kwalitatief hoogstaand advies en een uitstekende service: nu, en in de toekomst. Je persoonlijke situatie en wensen vormen vanzelfsprekend het uitgangspunt. Door vast te houden aan deze filosofie, verdienen wij onze bestaansrecht.

Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken voor een nadere kennismaking; wij heten je van harte welkom!

Passie voor ons vak

Onafhankelijkheid & Kwaliteit

Als onafhankelijk intermediair doen we zaken met nagenoeg alle vooraanstaande maatschappijen. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat je altijd het advies krijgt dat het beste bij jóu past. Wij nemen deel aan Permanente Educatieprogramma’s, waardoor onze kennis up-to-date blijft. Daarnaast zijn wij aangesloten bij diverse organisaties, waardoor onze deskundigheid wordt gewaarborgd.


Hypotheek


Welke hypotheek het beste bij jóu past, hangt af van je eigen unieke levensstijl.


Verzekering


Het leven is niet zonder risico’s. Gelukkig kun je je tegen veel risico’s verzekeren.


Vermogen


Eerder stoppen met werken en onbezorgd genieten van je pensioen; wie wil dat nou niet?

Beoordelingen

Wij zijn trots op de zeer positieve beoordelingen welke wij via diverse sites ontvangen. Een greep uit onze vele reacties.

Alle vragen die ik had werden direct beantwoord of indien ik ze later pas had telefonisch ook zeer snel beantwoord. Maak me bij hem geen zorgen en ga met een zeer goed gevoel de overdracht in.
-R. Cortooms
Zeer goede service en voorlichting. Eigen initiatief getoond door verschillende zaken aan ons voor te leggen waar we voordeel kunnen behalen. Dit kantoor bevelen wij zeker aan!
-W.J. Jacobs
Persoonlijk en duidelijke taal, geeft voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en beantwoordt deze uitstekend. Laat de ruimte om met andere personen te overleggen alvorens de hypotheek definitief af te sluiten. Houdt goed contact en komt afspraken na.
-W. van Otterdijk
Goede communicatie, duidelijke uitleg, zeer klantvriendelijk.
-E. Welten
Afspraak was snel gemaakt, er werd voldoende tijd genomen om alles door te nemen. Alles is uiteindelijk perfect geregeld.
-Harry
Omdat ik zelf niet alle kennis in huis heb, zorgt de adviseur heel zorgvuldig dat alles geregeld wordt. Ik hoef zelf niets te doen.
-H.J.M. Gooren

Ons team

Wij stellen ons graag even aan je voor!

  • Alle teamleden
  • Antoine van de Laar
  • Harriëtte van Alphen
  • Patricia van de Laar - Staals
close
Antoine van de Laar

Antoine van de Laar

Financieel adviseur
Harriëtte van Alphen

Harriëtte van Alphen

Medewerker binnendienst
Patricia van de Laar – Staals

Patricia van de Laar – Staals

Medewerker binnendienst

Vacature

Houd onze site goed in de gaten; binnenkort komt een vacature vrij!

Onafhankelijkheid & kwaliteit

Nieuws

Nieuws bij Staals & van de Laar

Article Site
Terug naar alle artikelen

Echtscheiding... hoe red jij jouw pensioen?

Een scheiding heeft een niet te onderschatten financieel effect. Ook het pensioen wordt meegenomen in de verdeling. Hoe kun je de negatieve effecten beperken?

Een huwelijk wordt gesloten in gemeenschap van goederen. Het kan anders, maar dan moeten jullie voor de trouwdatum naar de notaris om huwelijkse voorwaarden vast te leggen. Is dit niet gebeurd? Dan zijn beide partners gezamenlijk de eigenaar van de bezittingen en de schulden. Bij een scheiding moet alles verdeeld worden. Ook het pensioen dus.

De helft van je pensioen ben je kwijt

Het opgebouwde pensioen kun je onderverdelen in verschillende soorten pensioenen. De belangrijkste zijn het ouderdomspensioen en het partnerpensioen. Het ouderdomspensioen is een uitkering voor jezelf vanaf jouw pensioengerechtigde leeftijd. Het partnerpensioen komt tot uitkering ten behoeve van jouw partner na jouw overlijden. Je ex-partner heeft recht op de helft van de tijdens het huwelijk opgebouwde ouderdomspensioen. Dit neemt dus mogelijk een behoorlijke hap uit jouw rechten. Het opgebouwde partnerpensioen gaat zelfs volledig naar jouw ex.

Moet het pensioen altijd verdeeld worden?

Wettelijk gezien heeft jouw voormalige huwelijkspartner rechten. Het is natuurlijk wel mogelijk om afwijkende afspraken te maken. De partner krijgt bijvoorbeeld een geldbedrag extra toegekend in ruil voor de pensioenrechten. Als er geen verdere afspraken over het pensioen gemaakt zijn, geldt de wettelijke verdeling.

Hoe kun je jouw pensioen redden?

Binnen de reguliere pensioenregeling gaat het niet lukken om de gaten weer dicht te krijgen. Na een scheiding gaat de pensioenopbouw gewoon door, maar over de huwelijksperiode mis je de helft. Er zijn mogelijkheden om het tekort weer (deels) aan te vullen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een lijfrentekapitaal op te bouwen. Je kunt nu maandelijks of jaarlijks een bedrag storten waarmee je een kapitaal opbouwt. Zodra je pensioengerechtigd bent, kun je het kapitaal gebruiken voor het aankopen van een periodieke lijfrente-uitkering. Het gestorte bedrag is onder voorwaarden aftrekbaar en de te ontvangen uitkering in de toekomst wordt weer belast.

Profiteren van een fiscaal voordeel

De inleg voor een lijfrente is aftrekbaar en de uitkering weer belast. Op het eerste oog schiet je hier niets mee op. Toch is het vaak aantrekkelijk. Na de pensioendatum daalt jouw inkomen. Hierdoor kun je in een lagere belastingschijf terecht komen. Dan is de heffing kleiner dan het fiscaal voordeel uit het verleden. Het opgebouwde vermogen aan lijfrente hoef je ook geen vermogensrendementsheffing over betalen. Dit is een heffing over het vermogen. Je hebt een vrijstelling van 25.000 euro en over het meerdere wordt jaarlijks belasting geheven.

Hoe vul jij jouw pensioentekort aan?

Het herstellen van jouw pensioenrechten na een scheiding gaat je geld kosten. Door zo jong mogelijk aan het herstel te beginnen, kun je de maandelijkse lasten zo laag mogelijk houden. Wacht er dus niet te lang mee.

Contact

Contactgegevens Staals & van de Laar BVStaals & Van de Laar BV

Vlinderveld 10
5721 PX ASTEN
Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag
9.00 – 17.30 uur
’s Avonds op afspraak
[T] 0493 – 69 26 43[E] info@staalsvdlaar.nl

Bewegwijzering asten someren-bewerkt-2