Specialist op het gebied van| Hypotheek, Verzekering & Vermogen

ANNO 1976...

Wij bieden zowel particulieren als bedrijven al vanaf 1976 deskundig en onafhankelijk advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen, vermogensbeheer en aanverwante diensten.

Kwaliteit voor de beste prijs!

Waar wij voor staan

Wij willen alleen het allerbeste voor jóu; dát is onze drijfveer! Wij kenmerken ons door onze persoonlijke benadering, een eerlijk & kwalitatief hoogstaand advies en een uitstekende service: nu, en in de toekomst. Je persoonlijke situatie en wensen vormen vanzelfsprekend het uitgangspunt. Door vast te houden aan deze filosofie, verdienen wij onze bestaansrecht.

Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken voor een nadere kennismaking; wij heten je van harte welkom!

Passie voor ons vak

Onafhankelijkheid & Kwaliteit

Als onafhankelijk intermediair doen we zaken met nagenoeg alle vooraanstaande maatschappijen. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat je altijd het advies krijgt dat het beste bij jóu past. Wij nemen deel aan Permanente Educatieprogramma’s, waardoor onze kennis up-to-date blijft. Daarnaast zijn wij aangesloten bij diverse organisaties, waardoor onze deskundigheid wordt gewaarborgd.


Hypotheek


Welke hypotheek het beste bij jóu past, hangt af van je eigen unieke levensstijl.


Verzekering


Het leven is niet zonder risico’s. Gelukkig kun je je tegen veel risico’s verzekeren.


Vermogen


Eerder stoppen met werken en onbezorgd genieten van je pensioen; wie wil dat nou niet?

Beoordelingen

Wij zijn trots op de zeer positieve beoordelingen welke wij via diverse sites ontvangen. Een greep uit onze vele reacties.

Alle vragen die ik had werden direct beantwoord of indien ik ze later pas had telefonisch ook zeer snel beantwoord. Maak me bij hem geen zorgen en ga met een zeer goed gevoel de overdracht in.
-R. Cortooms
Zeer goede service en voorlichting. Eigen initiatief getoond door verschillende zaken aan ons voor te leggen waar we voordeel kunnen behalen. Dit kantoor bevelen wij zeker aan!
-W.J. Jacobs
Persoonlijk en duidelijke taal, geeft voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en beantwoordt deze uitstekend. Laat de ruimte om met andere personen te overleggen alvorens de hypotheek definitief af te sluiten. Houdt goed contact en komt afspraken na.
-W. van Otterdijk
Goede communicatie, duidelijke uitleg, zeer klantvriendelijk.
-E. Welten
Afspraak was snel gemaakt, er werd voldoende tijd genomen om alles door te nemen. Alles is uiteindelijk perfect geregeld.
-Harry
Omdat ik zelf niet alle kennis in huis heb, zorgt de adviseur heel zorgvuldig dat alles geregeld wordt. Ik hoef zelf niets te doen.
-H.J.M. Gooren

Ons team

Wij stellen ons graag even aan je voor!

  • Alle teamleden
  • Antoine van de Laar
  • Harriëtte van Alphen
  • Patricia van de Laar - Staals
close
Antoine van de Laar

Antoine van de Laar

Financieel adviseur
Harriëtte van Alphen

Harriëtte van Alphen

Medewerker binnendienst
Patricia van de Laar – Staals

Patricia van de Laar – Staals

Medewerker binnendienst

Vacature

Houd onze site goed in de gaten; binnenkort komt een vacature vrij!

Onafhankelijkheid & kwaliteit

Nieuws

Nieuws bij Staals & van de Laar

Article Site
Terug naar alle artikelen

Een AOW-gat is een groot gevaar

Partners met een groot leeftijdsverschil kunnen tegen een pensioentekort aanlopen zodra de oudste partner pensioengerechtigd is. Er ontstaat namelijk recht op een lagere AOW dan verwacht.

Partners hebben samen recht op 100 procent van de AOW-uitkering. Beide partners hebben recht op 50 procent. Als partners even oud zijn, is er niets aan de hand. Al bij een gering leeftijdsverschil ontstaat er een probleem. Bij het opbouwen van een pensioen via een pensioenfonds of een verzekeraar wordt er rekening gehouden met het recht op AOW. De basis van het pensioen is namelijk de AOW-uitkering. In het geval de hoogte van de AOW-uitkering lager uitvalt, ontstaat er een (extra) pensioentekort.

Hoe groot is het tekort?

Gepensioneerde partners krijgen gezamenlijk een bruto AOW-uitkering van 1.563,62 euro per maand (2017). Als één van beide gepensioneerd is, bestaat er recht op 794,59 euro per maand. Zolang de jongste nog niet pensioengerechtigd is, ontstaat er dus een gat van iets minder dan 800 euro per maand. Dit is al een probleem bij partners met een leeftijdsverschil van een paar maanden. Met een verschil van een paar jaren is de ramp vaak niet te overzien.

Is het probleem nieuw?

Nee, maar het probleem is ontstaan door een recente aanpassing in 2015. Tot 2015 bestond er standaard recht op partnertoeslag als de partner nog geen recht had op AOW. Er waren wel voorwaarden. Het inkomen van de jongere partner werd deels gekort op de zogenaamde partnertoeslag. Een uitkering zelfs volledig. Gepensioneerden die al vóór 2015 recht hadden op partnertoeslag houden recht op de toeslag. Tenminste zolang ze aan de voorwaarden blijven voldoen.

Hoe kun je het tekort aan inkomen opvangen?

Partners die er nu mee te maken krijgen, kunnen het tekort niet meer repareren. Als het inkomen hierdoor onder het sociaal minimum uitkomt, kun je bij de gemeente aankloppen voor een bijstandsuitkering. Hiervoor gelden wel strikte voorwaarden. Je kunt bijvoorbeeld eerst verplicht worden om spaargeld deels op te maken. Ligt de pensioendatum van de oudste nog ver in de toekomst? Dan zijn er nog mogelijkheden om het tekort op te vangen.

Lijfrentekapitaal opbouwen om het tekort op te vangen

In de tientallen jaren vóór de pensioendatum kun je een lijfrentekapitaal opbouwen. De inleg is aftrekbaar van het inkomen. Zodra je met pensioen gaat kun je het kapitaal gebruiken om een tijdelijke aanvulling op jouw pensioen aan te kopen. Op deze manier kun je een pensioentekort repareren, maar ook een tekort aan AOW opvangen.

Contact

Contactgegevens Staals & van de Laar BVStaals & Van de Laar BV

Vlinderveld 10
5721 PX ASTEN
Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag
9.00 – 17.30 uur
’s Avonds op afspraak
[T] 0493 – 69 26 43[E] info@staalsvdlaar.nl

Bewegwijzering asten someren-bewerkt-2